Glas Filter Medium

Glas als filtermedium, een nieuw filtermedium vervaardigd uit gerecycled glas. Kostenbesparing op water, chemie en stroom. Zichtbaar helderder en gezonder water. Eenvoudig in gebruik te nemen en met een vrijwel onbeperkte levensduur. En “last but not least”: goed voor de gezondheid en het milieu. Wat willen we nog meer? Dit is uitvoerig getest in zwembaden en in afval- en drinkwater installaties. De resultaten zijn verbluffend.

Het nieuwe filtermedium is vervaardigd uit gerecycled glas. Het voordeel van glasdeeltjes ten opzichte van zandkorrels is dat fijnere vuildeeltjes opgevangen kunnen worden (tot 5 Micron, waar zand tot 35 Micron kan opvangen). Zichtbaar helderder water is het gevolg. De extra voordelen worden bereikt doordat actief glas de ontwikkeling van bacteriën stopt in het filterbed. Het filterbed is de primaire bron van bacteriegroei, omdat dit de grootste oppervlakte in een zwembad is welke in contact staat met water.

Door de verbeterde filterperformance worden opgeloste organische stoffen én de voedingsstoffen voor bacteriën geëlimineerd. Het gehalte aan organische stoffen wordt gereduceerd en het water wordt helder. Omdat er minder stoffen aanwezig zijn waarmee chloor kan reageren worden ook ongewenste reacties sterk gereduceerd.

Uit reacties van klanten die reeds het glas medium hebben toegepast blijkt dat de resultaten positief en zelfs verbluffend zijn. Zelfs baden waar sinds jaren een continu probleem was met ijzerafzetting in het bad zijn met glas nu eindelijk opgelost, want glas haalt ook metaaldeeltjes uit het water!

Door de vele voordelen van filteren met geactiveerd glas wordt zwemmen nu pas écht gezond!

De Spa voor ultieme ontspanning bij u thuis.

De laagte prijs garantie in Nederland, kijk op onze site voor de actuele prijs!

Lees meer

Zwembad verwarmen zonder aardgas

Zwemmen is plezieriger bij een aangename watertemperatuur, daar is iedereen het over eens. Door uw buitenbad te verwarmen verle...

Lees meer
Meer nieuws
 • Spa-baden

  Ontspannen in uw eigen luxe Spa

  De scherpste prijs van Nederland.

  Lees meer
 • AURA overkappingen

  AURA overkappingen

  De perfecte overkapping voor over uw zwembad.

  Lees meer
 • Zwembaden

  Zwembaden

  Gillet zwembaden is de zwembadbouwer van Noord Nederland, alle informatie over zwembadaanleg, zwembadbouw, sauna's, infrarood cabines, whirlpools, stoomdouches en diverse accessoires.

  Lees meer

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.