Zwembad verwarmen zonder aardgas

Zwemmen is plezieriger bij een aangename watertemperatuur, daar is iedereen het over eens. Door uw buitenbad te verwarmen verlengt u uw zwemseizoen aanzienlijk. Een binnenbad zonder verwarming is ondenkbaar.

Dat verwarmen kan op meerdere manieren; energiezuinig met behulp van de zon of luchtwarmte, effect afhankelijk van de omstandigheden. Of er kan gekozen worden om een wisselaar te koppelen aan de (eventueel bestaande) CV-installatie, altijd warmte indien u dat wenst. Beide systemen worden, al dan niet in by-pass, gekoppeld aan de pomp/filterinstallatie van het zwembad. 

Zonnecollectoren

Het grootste voordeel van het opwarmen met behulp van de zon, middels zonnecollectoren, is eenvoudig en kort samen te vatten; gratis energie! Zonnecollectoren kunnen geplaatst worden op een plat en/of aflopend dak, of andere constructies waarop deze verantwoord bevestigd kunnen worden. Verwarming geschiedt door de optimale warmte-opname van het water wat door de kleine kanaaltjes van de collector gepompt wordt.

De zonnecollectoren kunnen gekoppeld worden aan een solarregeling. Deze regeling zorgt ervoor dat het zwembadwater optimaal kan profiteren van het zonne-aanbod. Het ’s nachts afkoelen wordt voorkomen door een regeling te plaatsen. Door middel van temperatuursensoren bepaalt deze regeling of en wanneer het zinvol is om het zwembadwater over de collectoren te pompen.

Lamellenafdekking

Ook een Solar lamellenafdekking geeft veel warmte af aan het zwembadwater. Oftewel het effect van isolatie en verwarming van uw zwembad in een en hetzelfde product.

Warmtepomp

Een andere zeer energiezuinige manier van verwarmen is de warmtepomp. De werking van een warmtepomp is gebaseerd op het koelprincipe dat van toepassing is in elke koelinstallatie. Bij een koelinstallatie is het hoofddoel om te koelen, bij een warmtepomp is het verwarmen van het zwembad het hoofddoel. Er wordt gebruik gemaakt van de door de verdamper aan een warmtebron (lucht) onttrokken warmte-energie om met behulp van deze energie, via een condensor, een ander medium (zwembadwater) te verwarmen. Dit alles met zo weinig mogelijk opgenomen vermogen en zo veel mogelijk afgegeven vermogen (Coëfficiënt of Performance). De hoeveelheid afgegeven energie is zo’n vier keer groter dan de energie die wordt verbruikt. Het koelmiddel R407C is milieuvriendelijk en biologisch afbreekbaar. Een warmtepomp wordt binnen of buiten geïnstalleerd en rechtstreeks op de retourleiding van uw zwembad aangesloten.

Het grootste voordeel van verwarmen via het CV-circuit is dat u altijd de ‘regie’ houdt over uw eigen zwembad. Immers u bepaalt zelf de gewenste temperatuur op de door u gekozen momenten. Deze warmtewisselaar brengt de warmte van het CV-circuit over naar het badwatercircuit en haalt zo een optimaal rendement uit de aangevoerde energie.

Elke installatie heeft zijn eigen schakelkast welke de installatie regelt én beveiligt. De Pool control schakelkast biedt niet alleen een constante digitale uitlezing voor tijd en regeling van temperatuur. Deze schakelkast is tevens de zwembadbesturing voor filterpomp (LED-uitlezing voor status), voor verwarming en solarverwarming, geheel automatisch of handbediend. Maar ook een thermische beveiliging voor de filterpomp, streeftemperatuur, solarkoelen en vorstgevaar zijn standaard functies op de Pool control schakelkast.

De Spa voor ultieme ontspanning bij u thuis.

De laagte prijs garantie in Nederland, kijk op onze site voor de actuele prijs!

Lees meer

Zwembad verwarmen zonder aardgas

Zwemmen is plezieriger bij een aangename watertemperatuur, daar is iedereen het over eens. Door uw buitenbad te verwarmen verle...

Lees meer
Meer nieuws
  • AURA overkappingen

    AURA overkappingen

    De perfecte overkapping voor over uw zwembad.

    Lees meer
  • Polyfaser Zwembaden uit 1 stuk

    Polyfaser Zwembaden uit 1 stuk

    Zwembaden uit 1 stuk met de kwaliteit van 50 jaar Polyfaser

    Lees meer

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.