Zoutelektrolyse prive zwembaden

Waarom wordt zout en magnesium gebruikt voor zwembaden?

Zuiver en helder water is onontbeerlijk voor zwembaden. Optisch kan water er perfect uitzien maar eigenlijk tal van bacteriën bevatten. De bedoeling van desinfecteren is eigenlijk de algen en bacteriën te bestrijden en daarnaast het water te filteren. Zout-elektrolyse is een zeer goed alternatief voor gebruik van chloor.

Door deze toepassing kunt u uw zwembadwater op een natuurlijke wijze behandelen en is desinfectie met vloeibaar chloor of tabletten niet meer nodig. Door toepassing van zoutelektrolyse kunt u de kwaliteit van uw zwembadwater verhogen op het gebied van desinfectie, onderhoud en het gebruik van chemicalien terug te brengen

Bij zout-elektrolyse bevat het zwembadwater slechts 5gram zout / liter, daarin tegen bevat zeewater 35-40 gram zout / liter. hierdoor zal het water zachter aanvoelen is goed voor de huid en geeft geen rode ogen meer. Door toevoeging van zout zal de groei van algen en bacteriën geremd worden en uw zwembad langer helder blijven.

Voordelen van zoutelektrolyse:

 • Lage onderhoudskosten
 • Geen chloortabletten meer nodig
 • Water blijft langer helder ook als men langere tijd afwezig is
 • Geen oog irritatie of droge huid meer en vriendelijk voor de huid
 • Geringe chloordampen
 • Geen chemicaliën meer nodig

De nieuwste generatie zoutwater elektrolyse systemen voor uw zwembaden. Met deze manier van waterbehandeling hoeft u nooit geen chloortabletten meer te gebruiken en minimaliseert u de toevoegingen van Ph-. en is verkrijgbaar voor elk type zwembad van 30.000 tot 200.000 liter.

Controller voor behandeling van zwembadwater met zoutelectrolyse, wat het toevoegen van chloor voor 100% overbodig maakt.

Waarom Mildzoutwater?
✓ Maakt het toevoegen van chloor voor 100% overbodig.
✓ Garandeert een gezondere en aangenamere zwemervaring.
✓ Uniek concept van waterbehandeling.
✓ Aanzienlijke verbetering zwemwaterkwaliteit.
✓ Maakt chloor van opgelost zout in het zwemwater.
✓ Zorgt ervoor dat u geen chemicaliën meer hoeft te kopen/gebruiken.
✓ Vereenvoudigt het onderhoud.
✓ Werkt met slechts 3 gram zout per liter voor optimale werking.

Technische specificaties
De mildzoutwater elektrolyse werkt op basis van zoutelectrolyse, waarbij in licht gezouten water (>3gr NaCl/liter) ter plaatse automatisch natrium hypochloriet wordt gemaakt voor waterdesinfectie. Wanneer zout (NaCl) in water oplost ontstaan er Natrium en Chloride ionen. De titanium electrolyse cellen maken van deze ionen natriumhypochloriet. Het toevoegen van chloor wordt hierdoor voor 100% overbodig. Zoutconcentratie is mogelijk van 3 tot 100 gram NaCl/liter. Het natrium hypochloriet desinfecteert het water en verwijdert nare luchtjes van gebonden chloor (cloramines) en elimineert andere fysieke ongemakken van chloor, zoals rode ogen of een uitgedroogde huid.

       

 

Controller voor behandeling van zwembadwater door middel van elektrolyse, met een laag zout gehalte.

Waarom Mildzoutwater met laag zout gehalte?
✓ Desinfectie met een minimum aan zout.
✓ De combinatie van een laag zoutgehalte elektrolyse biedt maximale desinfectie.
✓ Zuivert water (H2O) met zijn eigen componenten H en O, met een minimale hoeveelheid chloor.
✓ Minimale chloorproductie.
✓ Desinfecteert sterker dan chloor.
✓ Slechts 1,5 gram zout per liter water.

Technische specificaties
De elektrolyse splitst watermoleculen (H2O) in H en O atomen waarbij vrije radicalen ontstaan. Deze vrije radicalen vormen oxidanten die krachtiger zijn dan chloor: OH-(radicale hydroxide), O (atomaire zuurstof), O3 (ozon), H2O2 (waterstofperoxide) en O2 (zuurstof). Het voordeel hiervan is dat deze radicalen binnen seconden desinfecteren en dan weer terugvallen in water; er worden dus geen schadelijke bijproducten geproduceerd zoals bij chloor. Naast deze vrije radicalen wordt er een klein beetje natriumhypochloriet gemaakt om een residu werking in het zwembad te garanderen. Hiervoor is maar 1,5 gram zout per liter nodig.

        

 

 

Dit zijn enkele zoutelektrolyses die door Gillet zwembaden worden geinstalleerd.

 

 

De Spa voor ultieme ontspanning bij u thuis.

De laagte prijs garantie in Nederland, kijk op onze site voor de actuele prijs!

Lees meer

Zwembad verwarmen zonder aardgas

Zwemmen is plezieriger bij een aangename watertemperatuur, daar is iedereen het over eens. Door uw buitenbad te verwarmen verle...

Lees meer
Meer nieuws
 • Spa-baden

  Ontspannen in uw eigen luxe Spa

  De scherpste prijs van Nederland.

  Lees meer
 • AURA overkappingen

  AURA overkappingen

  De perfecte overkapping voor over uw zwembad.

  Lees meer
 • Zwembaden

  Zwembaden

  Gillet zwembaden is de zwembadbouwer van Noord Nederland, alle informatie over zwembadaanleg, zwembadbouw, sauna's, infrarood cabines, whirlpools, stoomdouches en diverse accessoires.

  Lees meer

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.