Bouwkundige zwembaden

Met name in een binnensituatie wordt veel gebruikt gemaakt van betonbaden afgewerkt met een betegelde of bv. glasmozaïek afwerking. De voorbereidende werkzaamheden wijken in principe niet veel af van een bouwkundig foliebad, noodzaak is echter wel dat bij een tegelbad sprake is van een waterdicht gestorte betonconstructie. Deze wordt vervolgens voorbereid voor hechting van de gewenste materialen ter afwerking van de kuip. Het daadwerkelijk aanbrengen van het gewenste oppervlak vraagt de nodige ervaring en kunde van de tegelzetter. Een figuur, naam of initiaal op de bodem van het zwembad behoort ook tot de mogelijkheden. Ook zijn er diverse kleurcombinaties mogelijk. De ‘verpersoonlijking’ is bij een beton/tegelbad dan ook haast onbeperkt.

Bij een beton/tegelbad geplaatst in een binnensituatie bestaat tevens de mogelijkheid om het bad uit te voeren met een overloopgoot ipv de standaard skimmers. Het fraaie van een overloopgoot is dat het waternivo gelijk is aan het terrasnivo en er zodoende een prachtig vlakke ‘spiegel’ als aanblik ontstaat. Het water ‘valt’ via een natuurlijke weg in de goot welke rechtstreeks in verbinding staat met een buffertank.

Buitenbaden worden minder vaak afgewerkt met tegels en/of mozaïek. Dit is hoofdzakelijk te wijten aan het risico op lekkage door vorst. Echter wordt een beton/tegelbad goed aangelegd en ook gedurende de winterperiode op temperatuur gehouden, dan is dit “risico” vrijwel nihil.

De Spa voor ultieme ontspanning bij u thuis.

De laagte prijs garantie in Nederland, kijk op onze site voor de actuele prijs!

Lees meer

Zwembad verwarmen zonder aardgas

Zwemmen is plezieriger bij een aangename watertemperatuur, daar is iedereen het over eens. Door uw buitenbad te verwarmen verle...

Lees meer
Meer nieuws
 • Spa-baden

  Ontspannen in uw eigen luxe Spa

  De scherpste prijs van Nederland.

  Lees meer
 • AURA overkappingen

  AURA overkappingen

  De perfecte overkapping voor over uw zwembad.

  Lees meer
 • Zwembaden

  Zwembaden

  Gillet zwembaden is de zwembadbouwer van Noord Nederland, alle informatie over zwembadaanleg, zwembadbouw, sauna's, infrarood cabines, whirlpools, stoomdouches en diverse accessoires.

  Lees meer

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.